Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in 2 gün sürecek para politikası toplantısına hazırlaması ve Yunan liderlerin, ülkenin kurtarma paketinin şartlarının yeniden görüşülmesi için bir grup oluşturacaklarını söylemesi arasında kalan ABD endeks vadelileri kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.

Morgan Stanley ve Bank of America Corp., Almanya'daki seanslarda değer kaybetti. Dünyanın en büyük veritabanı yazılımı şirketi Oracle Corp., beklentinin üzerinde kâr açıklamasının ardından yüzde 3.8 artış kaydetti. Microsoft Corp., Apple Inc.'in iPad'ine rakip tablet bilgisayar çıkarmasının ardından yükseldi.

Eylül vadeli Standard&Poor's 500 kontratlar yüzde 0.2 kazançla 1,343.3 puana, Dow Jones kontratları da yüzde 0.2 artışla 12,710 puana çıktı.

Piyasaların hâlen daha Avrupa'daki yön eksikliğine nasıl yanıt vereceklerini bilemediklerini söyleyen Londra'daki Brewin Dolphin Securities Ltd.'ın araştırma müdürü Mike Lenhoff, Wall Street'in daha yükseğe çıkmak istediğini, bunun biraz da Fed'in gerekmesi hâlinde ekonomiyi destekleyeceği mesajlarından kaynaklandığını belirtti.

Endeks vadelileri, Yunanistan'daki sosyalist Pasok partisinin lideri Evangelos Venizelos, Demokratik Sol partisinin lideriyle, uluslararası kurtarma paketinin şartlarını yeniden müzakere edecek bir takım oluşturmakta anlaştıklarını söylemesinin ardından geriledi.