Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya'nın 2 yıl vadeli tahvilleri, Başbakan Mariano Rajoy'un kurtarma istemesi konusunda baskı ile karşılaşmadığını söylemesinin ardından değer kaybetti ve bunun sonucu, tahvil faizi altı ayı aşkın sürenin en düşük seviyesinden yükseldi.

10 yıl vadeli İspanyol tahvillerinin faizi ise yüzde 5.26 ile 2 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, Rajoy'un bugün Brüksel'de, Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alımını başlatmak için koşul olarak belirlediği yardım isteme konusunda baskı görürse, bunu dikkate almayacağını söylemesi ile birlikte yeniden yükseldi. Alman tahvilleri ise değer kazandı.

Londra'da Commerzbank AG sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Michael Leister, "Piyasa halen kurtarma isteme konusunda çok duyarlı" dedi ve "Bizce piyasa durumun daha açığa çıkması için beklemek zorunda kalacak" şeklinde görüş bildirdi.

İspanya'nın 2 yıl vadeli tahvillerinin faizi sekiz baz puan ya da 0.08 yüzde puanı yükselerek, Londra saati ile 12:39'da yüzde 2.79'a yükseldi. Faiz erken saatlerde beş baz puan düşüşle yüzde 2.66'ya kadar inmiş ve 4 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesini görmüştü. Ekim 2014'te vadesi dolacak yüzde 3.3 faizli tahvillerin fiyatı 0.16 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 1.60 euro düşerek 100.995'e indi.

Avrupa'nın gösterge kağıdı olan 10 yıl vadeli Alman tahvillerinin faizi üç baz puan düşerek yüzde 1.60'a indi.