Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'de imalat sanayînin Temmuz'dan bu yana ilk kez genişlemesinin ardından Çin Borsası son 3 haftanın en büyük kazancına işaret etti.

Anhui Conch Cement Co. ve Zoomlion Heavy Industry Science & Technology Co., resmi PMI endeksinin Ekim'de 49.8'den 50.2 puana çıkması üzerine yüzde 2.7'den fazla değer kazandı. China Vanke Co., Shenyin&Wanguo Securities Co.'nun emlak satışlarının geçtiğimiz ay artmış olabileceğini söylemesi sonrasında son 8 ayın en büyük sıçramasının kaydetti.

Hengsheng Hongding Asset Management Co.'nun fon yöneticilerinden Dai Ming, PMI verisinin piyasada bir miktar iyimserliğe neden olarak, ekonomide istikrar sağlanmaya başladığı sinyalleri gönderdiğini söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.7 kazançla 2,104.59 puana çıktı ve 9 Ekim'den bu yana en büyük sıçramasını kaydetti ve bu haftaki kazançlarını yzüde 1.9'a genişletti. CSI 300 Endeksi yüzde 2 artışla 2,298.91 puana yükseldi; Hang Seng China Enterprises Endeksi ise yüzde 0.6 kazanç sağladı. ABD'de en çok işlem gören Çinli hisselerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün Sandy Kasırgası'nın ardından yeniden açıldığı ilk günü  yüzde 0.4 aşağıda tamamladı.

Çin'de bugün açıklanan PMI verisi Bloomberg anketine katılan ekonomistler tarafından öngörülmüştü. İmalat sanayîdeki büyüme, 7 çeyrek üst üste yavaşlayan Çin ekonomisinde iyileşme sinyallerine bir yenisini daha ekledi.

İlgili makale için tıklayınız...