Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalya'nın eski başbakanı Silvio Berlusconi'nin genel seçim kampanyasındaki en büyük siyasi ortağı, Lombardy bölgesinde euroyla birlikte kullanılabilecek bir yerel para yaratılmasına izin verecek planı destekleyebileceğini söyledi.

Zor zamanlarda ve ekonomik kriz dönemlerinde, yedek değil, ancak alternatif imkanlar yaratılmasının, şirketlere gerçek yardım sağlanması için kullanılabileceğini ve bunun yararlı da olacağını savunan Kuzey Ligi partisinin başkanı Roberto Maroni, devam eden çalışmaların olduğunu ve bu çalışmaları değerlendirdiklerini söyledi. Maron, "Sonunda uygulamaya karar verebileceğimiz bir şeyi şimdiden raftan kaldıramam" dedi.

İtalya'nın iş dünyası merkezi Milan'ın yer aldığı Kuzey İtalya'daki Lombardy valiliği için yarışan Maroni, Avrupa'da bölgesel ve şirket gruplarının "lokal para" kullanımının uygulandığı 13 örnek olduğuna dikkat çekti.

Berlusconi, seçim anketlerinde yüzde 5 oy oranına sahip olan Kuzey Ligi'nin 24-25 Şubat'taki seçimlerde kendisine destek olacağını tahmin ediyor. Ülkenin resesyona daha da batması ve işsizliğin de tırmanmasıyla euro karşıtlığı İtalya'da destek bulmaya başladı. Öte yandan İtalya'da 3 kez başbakanlık yapmış olan Berlusconi, İtalya'nın euroda kalmasının gerektiğini savunuyor.

Maroni, Milan'daki Başbakan Mario Monti'nin de ekonomi profesörlüğü ve rektörlüğünü yapmış olduğu Bocconi Üniversitesi tarafından alternatif para birimi üzerinde çalışmaların yapıldığını dile getirdi.