Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co.'yu (Pimco) yöneten Bill Gross, ABD tahvillerinin bu hafta yanlış sebeplerden dolayı yükseldiğini dile getirdi.

Gross, ABD hükümet tahvillerinin Fed'in teşvik eforlarını azaltmasıyla ekonomik büyümenin yavaşlayacağı spekülasyonları sonrası bu hafta yükseldiğini dile getirdi. Fed'in 29-30 Ocak'ta yaptığı toplantı tutanaklarına göre üyelerden bazıları aylık 85 milyar dolarlık varlık alımı programında hız değişikliğine gidilmesine hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti.

New York'ta Bloomberg'e röportaj veren Gross, "Hazine tahvilleri piyasası bu potansiyel beklenti üzerinden biraz teklifler aldı. Ben ise biraz başka şekilde düşünüyorum. Faizler, mortgage piyasasında kesinlikle, ve belki de tahvil piyasasında da yükselebilir" ifadelerini kullandı.

10 yıllık ABD tahvil faizleri bugün çok değişmeyerek Londra saatiyle 06:43'te yüzde 1.98'de kaldı. Bank of America Merrill Lynch endekslerine göre hazine tahvilleri bu hafta dün itibariyle yüzde 0.1 getiri sağlarken, bu oran yıllık bazda yüzde 8.9 oldu. 10 yıllık tahviller 2013 yılında ise şu ana kadar yüzde 0.8'lik kayıp yaşattılar.