Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in büyük ölçekli tahvil alımlarının ülkenin mali görünümüne yardımcı olduğunu savunan Boston Fed Başkanı Eric Rosengren programın bir yandan faizleri düşük tutup, daha fazla büyüme sağlayarak, diğer yanda da tam istihdama ulaşılması hedefine yardımcı olarak mali görünümü desteklediğini söyledi.

Rosengren, politikaları değerlendirirken bu yararların ve hareketsizliğin bedelini de göz önünde bulundurduklarının altını çizdi.

Boston Fed Başkanı Rosengren, Fed'in 3 trilyon doları aşan bilanço tablosundaki olası zararlardan ötürü para politikası kontrolünü kaybedebileceği uyarısında bulunan aralarında eski Fed yöneticisi Frederic Mishkin'in de olduğu 4 ekonomist tarafından kaleme alınan makaleye cevaben konuştu.

Makalenin para politikasındaki olası sorunlara dikkat çektiğini belirten Rosengren, ancak bu tartışmaların politikalarının değiştirilmesine neden olmayacağını kaydetti.

Fed, yüzde 7.9'larda seyreden işsizlik oranını aşağı çekmek için aylık 85 milyar dolarlık Hazine ve mortgage tahvili alımı yapıyor.