Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dünyanın en büyük vadeli işlemler Borsası CME Group Inc., Deutsche Boerse AG'ye birleşme görüşmelerine başlamak için teklifte bulundu.

Görüşmelere yakın 4 kişinin verdiği bilgilere göre CME, Frankfurt merkezli borsayla, Intercontinental Exchange Inc. tarafından 20 Aralık'ta NYSE Euronext'in satın alınmasının planlandığını açıklamasından daha önce bağlantıya geçti. Ayrıca yetkililere göre NYSE Euronext'i geçtiğimiz yıl satın alma çabaları Avrupalı regülatörler tarafından bloke edilen Deutsche Boerse, görüşmelere başlamak konusunda şu anlık çekingen.

Chicago merkezli CME ve Deutsche Boerse'nin birleşmesi, Avrupa ve ABD'deki en büyük vadeli işlemler borsalarını bir araya getirebilir. CME hisseleri bu yıl yüzde 15'lik bir ralli gerçekleştirirken, piyasa kapitalizasyonunu da 19.4 milyar dolara çıkardı. Deutsche Boerse ise 22 Şubat itibariyle yüzde 1 ilerlerken, değerini 9 milyar euroya (11.9 milyar dolar) ulaştırdı. Alman şirketinin hissesi bugün Frankfurt saatiyle 12:56'da yüzde 9.3'lük rallinin ardından 51.04 euro oldu ve 10 ayın zirvesine oturdu.

Yetkililer, şirketlerin geçtiğimiz ay tekrar bir buluşma gerçekleştirdiğini ve resmi birleşme görüşmelerine başlayıp başlamama konusunda henüz bir karar vermediklerini ifade etti.