Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin bu yılın ilk haftalık düşüşünü kaydetmesinin ardından yeni haftaya yükselerek başlarken, yatırımcılar İtalya'dan gelecek seçim sonuçlarını bekliyor.

Suncor Energy Inc. ve Canadian Natural Resources Ltd., Barron tarafından hisselerinin en azından yüzde 30 artabileceği açıklamasının ardından Avrupa işlemlerinde yükseliş kaydetti. CME Group Inc., Alman vadeli işlemler Borsası Deutsche Boerse AG ile potansiyel birleşme görüşmelerine başlayabileceği haberlerinin sızmasının ardından yüzde 2.1 değer kazandı. Affymax Inc.

S&P 500 Endeksi Mart ayı vadelileri New York saatiyle 07:28'de yüzde 0.5 yükseldi ve 1,522.5 puana çıktı. Gösterge endeksi, ABD'li yasa yapıcıların bütçe konusunda uzlaşarak mali uçurumu engellediği yıl başından bu yana yüzde 6.3'lük ralli gerçekleştirdi. Dow Jones vadelileri 60 puan yükseldi ve 14,041 puan oldu.

Lüksemburg'da bulunan BGL BNP Paribas SA hisse stratejisti Guillaume Duchesne, "Belirleyici ve net bir seçim sonucuna ihtiyaç var. Buna rağmen konsolidasyon bir alım fırsatıdır. Hisseler, diğer varlıklara göre daha avantajlı olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İtalyanlar bir yandan borç krizine verilecek cevabı tartışırken bir yandan da bir sonraki başbakanlarını seçmek için sandık başına gidiyor. Şu anki başbakan Mario Monti ve anketlerde önde giden Pier Luigi Bersani kemer sıkma politikasına devam edeceklerini açıklarken, Silvio Berlusconi ve Beppe Grillo gibi adaylar vergi artışlarını geri çekecekleri sözünü verdiler. Sonuçlar bugün oylamanın ikinci gününün biteceği Roma'da saat 15:00'da açıklanacak.