Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Sidney'deki İstatistik Bürosu'nun açıklamasına göre Avustralya'da yeni konut ve ev inşaatı ve restorasyon izinleri Ocak't yüzde 2.4 geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi ülkedeki inşaat izinlerinin yüzde 2.8 artacağı yönündeydi. Diğer yandan ülkedeki toplam operasyonel kârlar geçtiğimiz yılın son çeyreğinde beklenti dahilinde yüzde 1 düşüş kaydetti.

Verilerinin ardından Ekim'den bu yana en düşük düzeyine gerileyen Avustralya doları, ekonomiyi zorlayarak, Avustralya Merkez Bankası'nın faizlerini yüzde 3'e çekmesine neden oldu. RBA Başkanı Glenn Stevens, yarın faiz toplantısı yapacak. Ülkenin merkez bankası inşaat gibi sektörlerin ekonomik büyümeyi desteklemesinin ve 21 resesyonsuz yılın genişletmenin yollarını arıyor.

Dördüncü çeyrek verilerinin ekonominin 2012'nin 2. yarısında hız kaybettiğini teyit ettiğini belirten Moody's Analytics'in ekonomistlerinden Katrina Ell, şirket kârları, sermaye harcamaları ve inşaatın hayal kırıklığına uğrattığını, dördüncü çeyrek büyüme rakamlarının da kötü sürpriz yapabileceğini söyledi.