Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Market Studies LLC'nin analisti Tom DeMark'ın Şanghay Bileşik Endeksi'nde Eylül'e kadar yüzde 28 ralli öngörmesiyle Çin Borsası, bu ay genişlemeye işaret etmesi beklenen imalat verisinin öncesinde son 2 haftanın en büyük sıçramasını kaydetti.

China Citic Bank Corp. günlük limiti olan yüzde 10 oranında değerlenerek CSI 300 Endeksi'ndeki finansal hisseler göstergesinin yüzde 3.3'lük artışına öncülük etti. FAW Car Co., Xinhua Haber Ajansı'nın hükümetin şirketin araçlarını istediği söylemesi sonrasında otomobil üreticileri arasındaki kazançlara öncülük etti. DeMark dün Şanghay Bileşik Endeksi'nin bu yılın zirvesinden yüzde 8 düşmesinin ardından yeniden ralliye başlayacağını söyledi.

Son düşüşlerin yatırımcıların karamsar ekonomik büyüme tahminlerinde fiyatlandığını belirten Central China Securities Co.'nun stratejistlerinden li Jun, hisselerin hâlen pahalı olmadığı göz önünde bulundurulduğunda geri sıçramanın haklı olduğunu ifade etti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.7 kazançla 2,296.72 puana çıkarak 5 Mart'tan bu yana en büyük sıçramasını kaydetti. CSI 300 Endeksi yüzde 2.3 artışla 2,582.30 puana yükseldi. Hang Seng China Enterprises Endeksi, 1 Şubat'taki yükseğinden yüzde 10 düşmesinin ardından yüzde 1.4 sıçradı.

Çin'deki hisse senedi endeksleri,  yetkililerin emlak piyasasını soğutmak ve enflasyonu kontrol altına almak için harekete geçmesiyle ekonomik toparlanmanın bozulacağı endişeleriyle bu yılki zirvelerinden gevşedi. Bank of America Corp., Çin'in 2013'teki büyüme tahminini yüzde 8.1'den yüzde 8'e çekti. Şanghay endeksi 12 aylık kazanç tahminlerinin 9.4 katından fiyatlanarak 13 Aralık'tan bu yana en düşüğüne yakın seyrediyor.