Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

"Tabutta Rövaşata", "Filler ve Çimen", "Cenneti Beklerken" ve "Nokta" filmleriyle başarı kazanan yönetmen Derviş Zaim'in kamerasını Burdur'un Hasanpaşa köyüne çevirdiği "Devir", bu hafta vizyona girecek.

Çekimlerine 2011 yılının ağustos ayında başlanan filmde, Zaim, önceki filmlerinden farklı olarak profesyonel oyuncu kadrosuyla çalışmamayı tercih etti. Filmin öyküsü şöyle:

"Burdur'a bağlı Hasanpaşa köyünde, her yıl bir çoban yarışması düzenleme geleneği vardır. Bu geleneğe göre, çobanlar sürüleriyle teker teker küçük bir su birikintisine girmekte ve suyu peşlerindeki koyunlarıyla birlikte kesintisiz ve hızlı şekilde geçmektedir. Çobanlar yarışmada koyunların postunu boyamak için kırmızı renkli bir kayadan aldıkları parçaları elemekte, toz boya elde etmektedir. Ancak gelecek yıllarda kırmızı renkli kayalardan bulmak zorlaşacağa benzemektedir. Çünkü büyük bir maden şirketi, köy etrafındaki kırmızı kayaların olduğu yerde dev bir mermer ocağı açmıştır. Ali adlı genç çoban, şehirdeki bir nalburdan kırmızı toz boya alır. Köylü o yılki yarışmada koyunlarını Ali'nin şehirden getirdiği hazır boya ile boyar. Ancak Ali yarışta yine dereceye girememiştir. Çobanlıktan bezen Ali, yakınlardaki mermer ocağında şoför olarak iş bulur..."

- "Ateşteki Kağıtlar"

Bu hafta vizyona girecek diğer yerli film ise Avni Kütükoğlu’nun yönettiği, Yunus Günce, Abdullah Şahin, Suavi Eren ile Meral Kaplan’ın oynadığı "Ateşteki Kağıtlar".

"Fantastik, masalsı ve sıra dışı" bir film vaadiyle sinemaseverleri salonlara çağıran filmin senaryosunu Esef Özfırıncı yazdı, müziklerini Can Bener ile Kayhan Yakarlar yaptı.

Filmde, askerde teröristlerle girdikleri çatışmada tek arkadaşı şehit olan kendisi de yaralanan Gazi'nin, şehit arkadaşı Hasan'ın ölmeden önceki son isteğini yerine getirmek isterken yaşadıkları anlatılıyor.

- Felekten Bir Gece

Bu hafta komediseverleri, "Felekten Bir Gece" ya da orijinal adıyla "The Hangover" serisinin "epik finali" bekliyor.

Todd Phillips’in yönettiği ABD yapımı serinin üçüncü filminde, Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis ile Justin Bartha rol alıyor.

"Bu kez düğün, bekarlığa veda partisi yok. Ters ya da düz gidebilecek ne olabilir ki? Ancak 'Kurt Sürüsü' yollara düştüğünde tüm bahisler kapanır" denilerek, komediseverler filme davet ediliyor.

- Erkek Aklı

Roman Coppola’nın senaryosunu yazdığı, yönettiği ve prodüktörlüğünü üstlendiği, Charlie Sheen, Jason Schwartzman, Bill Murray ile Patricia Arquette’nin oynadığı ABD yapımı "Erkek Aklı", haftanın diğer komedi filmi.

Film, "İnsan birini aynı anda hem sevip hem de ondan nefret edebilir mi?" sorusundan hareketle izleyicilere eğlenceli 86 dakika geçirtmeyi vaad ediyor.

- Sihirbazlar Çetesi

Sihirbazlık şovları yapan bir grubun banka soygununu anlatan orijinal adı "Now You See Me" olan "Sihirbazlar Çetesi", bu hafta seyirciyle buluşacak.

Louis Leterrier’in yönettiği, Michael Caine, Morgan Freeman, Jesse Eisenberg ile Mark Ruffalo’nun oynadığı ABD yapımı filmin öyküsü şöyle:

"Dört Atlı Grubu sihirbazlık şovları yapmaktadır. Las Vegas’tayken Paris’teki bir bankaya uzaktan soygun yapıp karışık oyunlarıyla belli otoriteleri şaşırtırlar. FBI ajanı Dylan Hobbs, sihirbazlara suçlarının cezasını ödetmek ve onları daha da gözüpek soygunlar gerçekleştirmeden önce durdurmak konusunda kararlıdır."

- Karanlıktan Gelen

Bu hafta vizyona giren "Karanlıktan Gelen" (Dark Skies), gerilimseverleri sinema salonlarına bekliyor.

Scott Stewart’ın yönettiği, Keri Russell, Josh Hamilton, Dakota Goyo ile Kadan Rockett’in oynadığı filmin konusu şöyle:

"Şehrin küçük mahallesinde yaşayan genç bir aile, Daniel ve Lacey Barett çifti huzurlu ve güvenli yaşamlarını bir anda tehdit eden bir dizi rahatsız edici olaylara tanık olmaya başlar. Tahmin edilemez derecede korkunç bir kuvvet tarafından tehdit edildiklerini anladıklarında Barret ailesi, durumu kendi yolları ile çözmeye çalışarak bu ölümcül gizemin peşine düşerler."

- Daire 1303

Daniel Fridell'in yönettiği ABD yapımı 3 boyutlu korku filmi "Daire 1303", bu hafta vizyona girecek.

Filmde, Rebecca De Mornay, Mischa Barton, John Diehl, Robert Blanche, Julianne Michelle rol alıyor.

Filmin baş karakteri Janet Slate, özgürlüğüne kavuşabilmek için kız kardeşi ve annesinden ayrılarak bir apartman dairesi kiralamıştır. Tek istediği sakin ve huzurlu bir hayat kurmak olan Slate'in bulduğu daire, serseri ve garip görünümlü apartman görevlisi, garip davranışlı komşuları ve duvarlardan gelen garip seslerle huzur vermekten çok ürkütücü yeni bir yaşam vaad etmektedir.

- Doğal Kahramanlar

Üç boyutlu animasyon "Doğal Kahramanlar" izleyiciyle buluşacak.

Chris Wedge'nin yönettiği filmde, Türkçe seslendirmeleri, Emre Törün, Kutay Kırşehirlioğlu, Seda Özelsoy ile Aydoğan Temel yaptı.

Filmde, doğayı ayakta tutma çabası içindeki iyilerle, dünyayı yok etmeye çalışan kötüler arasında geçen savaş anlatılıyor.