Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de geçtiğimiz hafta beklenenden daha fazla işsizlik sigortası başvurusu gerçekleşirken, tatil dolayısıyla 5 eyalette sayımlar tam gerçekleşemedi.

İşsizlik başvuruları 25 Mayıs itibariyle biten haftada 10,000 yükselerek 354,000'e çıktı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı ise 340,000 olarak gerçekleşti. Virginia ve Wyoming eyaletleri geçtiğimiz hafta kendi tahminlerini yaparken, Çalışma Bakanlığı Hawaii, Minnesota ve Oregon'a yönelik tahminleri kendisini gerçekleştirdi.

İşverenlerin satışları karşılayabilmek amacıyla çalışanları tutması işten çıkarmaları azaltırken, talebin artması durumunda da firmaların istihdamı hızlandırması için kolaylık yaratıyor. İstihdamda yaşanacak hızlı bir artış maaş vergilerinde görülen yükselişin önüne geçecektir.

Stamford'da bulunan Pierpont Securities LLC şef ekonomisti Stephen Stanley, "Firmalar istihdama bakıldığında hâlâ biraz tereddütlü. Normal bir toparlanmada patlayıcı derecede istihdam yükselişi görüyorsunuz, biz bunu henüz görmedik" ifadelerini kullandı.

Hükümet ofisleri 27 Mayıs'ta Memorial Day tatili dolayısıyla kapalı kaldı.