Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan maçta yaşanan olayların 2020 Avrupa Şampiyonası'na aday olan bir ülkeye yakışmadığını söyledi.

Yaşanan olayların üzücü ve utanç verici olduğunu kaydeden Yıldırım Demirören, şunları söyledi:

"Bu olaylara karışanların yüzde 99'u Beşiktaş taraftarı değildir. Beşiktaş taraftarını çok iyi tanırım. Provokasyon olduğu herkesin fikridir. Maalesef federasyon niye açıklama yapmadı yönünde eleştirildi. Disiplin ve tahkim kurulları karar vermeden federasyonun açıklama yapması, süreci etkileyeceği için bekliyoruz. Disiplin Kurulu yarın karar verecek, ardından Tahkim Kurulu konuya bakacak. Sonra yönetim kurulu kararını verecek. Cezalar onandıktan sonra maçın kararını vermek daha doğru olur."

Eleştirilere neden olan e-bilet uygulamasını savunan TFF Başkanı Demirören, "E-bilet şu anda dünyada en sistematik şekilde Türkiye'de uygulanacak. Sorunların yüzde 99'unu bitirecek. En önemli nokta kanun maddelerinde değişiklik yapmak. Kanun maddelerinde de belli değişikliklerle yüzde yüz sorunları tamamlayalım. Bu olayların artık azalacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kulüpler yasası konusuna değinen Demirören, "Bakanımız bu konuda çok hassas. Kulüpler Birliği de çalışıyor. Daha sonra bir araya geleceğiz. Beraber çalıştıktan sonra taslağı sunacağız" dedi.

-"Tahkim Kurulu kararları hiçbir şekilde bozulmaz"

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin Beşiktaş ve Fenerbahçe konusunda verdiği kararın TFF tarafından gündeme alınmadığı yönündeki eleştirilere yanıt veren Yıldırım Demirören, "CAS bir süreçtir. Yorumlar yapıldı. Federasyonumuzun kurulları kararlar almıştır. Anayasaya göre, Tahkim Kurulu kararları hiçbir şekilde bozulamaz" diye konuştu.