Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, küresel hisse piyasalarındaki düşüşün Fed'in tahvil alım programını azaltma kararını engellemediğini ifade etti.

Bu yıl politika kararlarında oy hakkı bulunmayan Lacker, "Varlık alımlarını azaltmayı, iş gücü piyasası koşullarının görünümünde sağlam artışlar olmasına bağladık, ve bu artış kesinlikle ortaya çıktı" dedi.

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Ocak ayı toplantısında, iş gücü piyasasındaki artış ve hanehalkı ile iş dünyası harcamalarının güçlü yükseliş sinyalleri vermesinin ardından, aylık tahvil alımlarını 10 milyar dolar daha düşürerek 65 milyar dolara çekmişti.

Lacker, "Hisselerdeki düşüş iş gücü piyasası şartlarını bu noktada etkilemedi" dedi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, işsizlik oranı geçtiğimiz ayda yüzde 6.7 seviyesinde kaldı.

Lacker ayrıca, "Komite küresel ekonomik durumların ve gelişmelerin her zaman farkında. Politikamız ABD'de maksimum istihdamı sağlamak ve fiyat istikrarını yakalamak üzerine kurulu" ifadelerini kullandı.