Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in hem enflasyon hem de istihdam hedeflerini yakalayamadığını söyleyen Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, ABD merkez bankasının daha sağlıklı seviyelere dönmek için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini savundu.

Kocherlakota, Kuzey Dakota'daki Fargo kasabasında yapacağı konuşmasının metninde, enflasyonun Fed'in yüzde 2 enflasyonunun bir hayli altında olduğunu ve uzun yıllar da öyle kalacak gibi göründüğünü söyledi.

İstihdamın da düşük seyrettiğini ve uzun yıllar oı seviyelerde kalacağını ileri süren Kockerlakota, "Bu sonuçlar olması gerektiği kadar iyi değil. Enflasyonda hedefin altında kalıyoruz, istihdamda da düşük performasyon gösteriyoruz" dedi.

Politika yapıcılara daha önce de birçok kez işsizliği aşağı çekmek ve enflasyonu desteklemek için tedbir alma çağrısında bulunmuş olan Kocherlakota, "Daha iyi makroekonomik sonuçlara ulaşmak için para politikası araçlarımızı kullanmak için meslektaşlarım ile çalışmayı dört dözle bekliyorum" sözleriyle aynı mesajı bir kez daha verdi.