Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:38'de güncellendi)

30 yıl vadeli Hazine tahvilleri kazancını beşinci haftaya genişleterek 2006'dan bu yanaki en uzun ralliyi kaydederken, Avrupa hisseleri yükseldi. ABD hisseleri, yarın açıklanacak dünyanın en büyük ekonomisinde büyümenin yavaşladığını göstermesi beklenen rapor öncesi dalgalı seyretti.

30 yıllık tahvillerin faizi 7 baz puan gerileyerek New York saatiyle 13:47'de 11 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 3.30'a indi. Portekiz, İspanya ve İtalya, 10 yıllık Avrupa tahvillerinde yükselişe önderlik etti. Standard & Poor’s 500 Endeksi dört günlük yükselişin ardından sınırlı değişim gösterdi. Stoxx Europe 600 Endeksi, dün son altı yılın en yüksek seviyesinden kapanmasının ardından yüzde 0.1 düştü. Yeni Zelanda doları yüzde 0.9 değer kaybetti.

Bloomberg anketine katılan ekonomistler yarın açıklanacak veriye dair, ABD ekonomisinde ilk çeyrekte yüzde 0.5'lik küçülme tahmin ediyor. Almanya'da bugün açıklanan veriye göre işsizlik beklenmedik şekilde son altı ayda ilk defa yükseldi. Bölgedeki işsizlik verileri, AMB Başkanı Mario Draghi'nin bu hafta yaptığı konuşmada dile getirdiği "Yavaşça güçlenen toparlanma' politika yapıcıların istediği düzeyde bir fiyat artışı sağlayacak kadar güçlü değil" şeklindeki ifadesinin bir sinyali.

People’s United Bank Wealth Management'tan John Trayner, "İnsanlar yarın açıklanacak büyüme verilerine odaklanmış durumda.Yılın diğer yarısında daha iyi büyüme rakamları görüleceğini tahmin ediyorum" yorumunda bulundu.

(21:38'de güncellendi)