Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:26'da güncellendi)

Altın vadelileri, küresel hisse senetlerindeki yükselişin alternatif yatırımlara olan talebi azaltmasıyla, Ağustos'tan bu yana görüşen en uzun kayba yönelerek düştü.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, Çin'de imalat sanayiinin son beş ayın en yüksek hızıyla genişlemesi üzerine, Kasım 2007'den bu yana görülen en yüksek seviyeye tırmandı. Standard & Poor’s 500 Endeksi, ralliyi rekor seviyede genişletti. Dolar ve hisse senetlerindeki yükseliş altın talebini kıstı.

Altın, kısmen Doğu Avrupa'da tansiyonun düşmesi sebebiyle, 17 haftanın en düşük seviyesine dokundu. Rusya'nın askeri güçlerinin büyük bölümünün Ukrayna sınırından çekildiği açıklandı.

RJO Futures'dan Tom Power, "İnsanlar işler iyiye giderken altın almak için pek sebep görmüyor. Güvenli liman primi etkisini kaybetti" yorumunda bulundu.

Ağustos vadeli altın kontratı, Comex'te New York saatiyle 12:56'da yüzde 0.2 düşüşle ons başına 1,244 dolara indi. Fiyatlar daha önce ise 3 Şubat'tan bu yana görülen en düşük seviye olan 1,241.10 dolara dokundu. Altın, art arda altıncı kayba yöneldi. Bu, 6 Ağustos'tan bu yana görülen en uzun kayıp süreci anlamına geliyor.

İşlemler 100 gün ortalamasının yüzde 37 altında seyretti. 

(20:26'da güncellendi)