Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:30'da güncellendi)

ABD hisseleri, ekonominin 1. çeyrekteki daralmadan toparlandığı yönündeki iyimserlik ile değer kazanırken tahviller yükseldi ve dolar geriledi. Avrupa hisseleri ise Orta Doğu ve Ukrayna’daki krizin derinleşmesiyle düşüş gösteriyor.

Standard & Poor's 500 Endeksi, dünkü yüzde 0.6 oranında düşüşün ardından bugün New York saati ile 13:05’te yüzde 0.3 yükseldi.10 yıl vadeli tahvil faizi üç baz puan düşüşle yüzde 2.55 oldu. Stoxx Europe 600 Endeksi, Nisan ayından bu yana en büyük düşüşü kaydederek, yüzde 1.1 aşağıda seyrediyor. Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.2 oranında düşüş gösterdi. Rusya Micex Endeksi sekiz ayın en yükseğinden gerilerken, Endonezya rupisi dört ayın en düşüğünde. Dubai'de gösterge endeks bugün yüzde 6.1 sıçrama kaydetti.

ABD ekonomisi, ilk çeyrekte beklentileri üzerinde ve 2009 ilk çeyreğinden bu yana ilk kez yıllık bazda yüzde 2.9 oranında düşüş gösterdi. İsyancıların bir Ukrayna helikopterini vurmasıyla ateşkesi bozması Rusya’ya yeni yaptırımların uygulanacağı endişelerini artırdı. ABD'den askeri yetkililerin açıklamalarına göre, IŞİD Irak'ta elinde bulundurduğu bölgeleri birleştirerek, ülkenin bütünlüğünü tehdit ediyor.

New York merkezli Brown Brothers Harriman Private Banking şef yatırım stratejisti Scott Clemons, “Piyasa şu an ilk çeyrekteki zayıflığı yansıtıyor ve ikinci çeyrek burdan yükselişe geçiyor. İki çeyreğin birlikte ortalamasını alırsanız ekonominin yavaş bir hıza genişlemeye devam ettiğini göreceksiniz” dedi.

(21:30'da güncellendi)