Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:30'da güncellendi)

Avrupa hisseleri, ikinci haftalık yükselişin ardından, yatırımcıların bilançolar ve Orta Doğu ile Ukrayna'daki gelişmeleri izlemesi ile düşüşü ikinci güne taşıdı.

Wincor Nixdorf AG, üçüncü çeyrek gelirinin analist beklentilerinin altında kalması ile Mayıs'tan bu yana en dik düşüşü yaşadı. Aberdeen Asset Management Plc yüzde 5.3 değer kaybederken, Ryanair Holdings Plc, birinci çeyrek karının iki kattan fazla gerçekleşmesiyle mali yıl kar hedefini artırması sonrasında yüzde 2.7 değer kazandı. Reckitt Benckiser Group Plc ise eczacılık işletmesini ayrı bir birim haline getireceğini söylemesiyle yüzde 2.7 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 gerileyerek günü 341.34 puandan kapatırken, gün içinde yüzde 0.7'ye varan düşüş ve yüzde 0.3'e varan yükseliş arasında dalgalandı. Endeks geçtiğimiz hafta, Danske Bank A/S ve Actelion Ltd. gibi şirketlerin yıllık gelir tahminlerini artırması ile yüzde 0.7 yükselerek üst üste ikinci haftalık kazancı gerçekleştirmişti. Endeks 25 Temmuz'da LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA ve Statoil ASA'nın beklentilerin altında kar açıklamalarıyla kazancını azalttı.

18 Batı Avrupa piyasasının 15'i gerilerken, Almanya'da DAX yüzde 0.5 düşüş yaşadı. Fransa'da CAC 40 yüzde 0.3 yükselirken, İngiltere'de FTSE 100 yatay bir seyir izledi. Stoxx 600 şirketlerinin işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 19 altında seyretti.

(19:30'da güncellendi)