Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi hizmet PMI’ı, Temmuz ayında öngörülen oranın altında yükseliş göstererek, Euro Bölgesi ekonomisinin toparlanma görünümü ile ilgili endişeleri canlandırdı.

Markit Economics Satın Alma Yöneticileri Endeksi, Haziran ayında 52.8’den 54.2’ye yükselerek 24 Temmuz’da açıklanan 54.4 değerinin altında kaldı. Hizmet ve imalat sanayii içeren bileşik PMI, beklentilerin altında kalarak 53.8 seviyesine yükseldi.

 Londra’da bulunan Markit baş ekonomisti Chris Williamson, “Açıklanan veri, Euro Bölgesi büyümesinin çeyrek dönem için yüzde 0.4 oranında olduğuna işaret ediyor. Ancak, asıl endişe bu oranın istihdamda oldukça düşük bir yükseliş sağlıyor olması. Ayrıca, önümüzdeki aylarda büyümenin hızı ile ilgili büyük ölçüde belirsizlikler bulunuyor” dedi.

Euro Bölgesi ekonomisinin yavaşlaması ile birlikte Avrupa Merkez Bankası (AMB), Haziran ayında sağladığı teşvikin ardından, yakın zamanda daha fazla teşvik sağlamak durumunda kalabilir. AMB Başkanı Mario Draghi, önceki açıklamalarında, gerektiği zaman harekete geçeceğini ifade etmişti.