Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türkiye'yi bölgesel ve stratejik bir yönetim üssü şeklinde konumlayan Coca-Cola'nın dünyadaki beş büyük yönetim merkezinden biri olan Avrasya ve Afrika Grubu, İstanbul'daki genel merkezinden yaklaşık 2 milyarlık bir nüfusu kapsayan 84 ülkeyi yönetiyor.

Coca-Cola'dan yapılan açıklamaya göre, bu yıl Türkiye'deki 50. yaşını kutlayan Coca-Cola, Türkiye'de meydana getirdiği ekonomik ve sosyal etkiyi ölçebilmek için danışmanlık şirketi McKinsey'e bir araştırma yaptırdı.

Araştırmaya göre, perakende sektöründen reklama, tarımdan lojistiğe birçok alanda Türkiye'nin gelişimine katkı yapan Coca-Cola Sistemi'nin yarattığı her 1 lira, ülke ekonomisine 6,8 lira olarak yansıyor.

Coca-Cola Türkiye ve şişeleyici ortağı Coca-Cola İçecek'ten oluşan Coca-Cola Türkiye Sistemi, ülkedeki ana operasyonları, tedarikçileri ve müşterileri aracılığıyla doğrudan ve dolaylı 118 bin kişilik istihdam etkisi sağlıyor. Coca-Cola Türkiye Sistemi'nin bu istihdam etkisi, ülkedeki her bin kişiden 5'inin istihdamına karşılık geliyor.

Coca-Cola Türkiye Sistemi tarım sektöründe 145 bin çiftçi için gelir oluşturarak 685 milyon lira, perakende sektöründe ise 2,5 milyar lira katma değer yaratıyor.

Coca-Cola, bugüne kadar Türkiye'ye sosyal ve çevresel olarak da önemli katkılar sağladı. Coca-Cola Türkiye Sistemi, Coca-Cola Hayata Artı Vakfı aracılığıyla 2008-2013 yıllarında çevre, fiziksel aktivite ve diğer toplumsal alanlarda 58 projeyle 1,2 milyon kişiye ulaşarak toplam 20 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.

Devam eden "Çık Dışarıya Oynayalım" ve "3.2.1 Başla!" projeleriyle çocukları ve gençleri daha aktif bir yaşama yönlendirmeyi hedefleyen Coca-Cola Türkiye Sistemi, Konya havzasında gerçekleştirdiği "Geleceğin Tarımı Projesi" ile de hem toprağın ve suyun korunmasını hem de çiftçilerin iklim değişikliğine uyumunu sağlamayı amaçlıyor.

- 84 ülkeyi İstanbul'dan yönetiyor

Coca-Cola'nın Türkiye'deki yolculuğu, 1964'te "Dünyaca Meşhur Coca-Cola Şimdi de Memleketimizde" sloganıyla başladı ve 19 araçlık "Coca-Cola Kervanı"nın tüm İstanbul'u dolaşmasının üzerinden yarım asır geçti.

Türkiye'yi bölgesel ve stratejik bir yönetim üssü olarak konumlayan Coca-Cola'nın dünyadaki beş büyük yönetim merkezinden Avrasya ve Afrika Grubu, İstanbul'daki genel merkezinden yaklaşık 2 milyarlık bir nüfusu kapsayan 84 ülkeyi yönetir hale geldi.

Bu yıl Türkiye'deki 50. yaşını kutlayan Coca-Cola Sistemi, Türkiye'de Çorlu, Ankara, İzmir, Bursa, Mersin, Elazığ, Sapanca, Köyceğiz ve Hazar olmak üzere 9 fabrikada üretim gerçekleştiriyor, portföyünde 8 farklı kategoride 16 marka yer alıyor.

AA