Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro önemli para birimlerinin çoğu karşısında, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) stres testi sonuçlarının bölge bankaları bilanço tablolarının zayıf olduğuna yönelik endişeleri hafifletmesi ile yükseliyor.

Euro yen karşısında, Euro Bölgesi’nin en büyük ekonomisi Almanya’da iş dünyası güveninin sağlamlaştığını göstermesi beklenen veri öncesinde iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Avustralya doları ve Kore vonu bölge hisse senetleri ile birlikte değer kazandı. Dolar, Fed’in erken zamanda faiz artırımı gerçekleştireceği iddialarının gerilemesi ile zayıfladı.

Tokyo’da bulunan Ueda Harlow Ltd. kıdemli analistlerinden Toshiya Yamauchi, “Güven verisi piyasa beklentileri ile paralel gelirse Almanya ile ilgili endişeler azalır ve euro yükselir. Stres testi sonuçları da zaten bazı endişeleri hafifletti” dedi.

Euro dolar karşısında yüzde 0.3 güçlenerek Tokyo saati ile 13:30’da 1.2704 dolar oldu. Euro yen karşısında, erken saatlerde 137.47 yen ile 9 Ekim’den bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.1 yükselerek 137.21 yen seviyesine geldi. Dolar yen karşısında yüzde 0.2 değer kaybederek 107.98 yene geldi.

Avustralya doları ABD doları karşısında yüzde 0.2 artış ile 88.13 ABD senti olurken, Güney Kore vonu yüzde 0.5 değerlenerek 1,052.45 seviyesine geldi.