Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, tarım hisselerinin yükselişlere öncülük etmesi ve cam üreticilerinin gerilemesi ile birlikte Topix endeksinin 6 yılın en yükseğine yakın seviyeden işlem görmesi ile kazançlar ve kayıplar arasında dalgalanıyor.

Sakata Seed Corp. yüzde 2.2 yükselirken, Asahi Glass Co. yüzde 2.5 geriledi. Fuji Oil Co., Mizuho Securities Co. tarafından notunun düşürülmesinin ardından yüzde 5.8 değer kaybetti. Toyo Tire & Rubber Co. yıllık kar tahmini yükseltmesi ile yüzde 8.1 prim yaptı.

Topix , yüzde 0.5 kadar gerilemesinin ardından yüzde 0.2 yükselerek Tokyo’da 1,380.18 puan oldu. Endeks, Başbakan Shinzo Abe’in yapılması planlanan satış vergisi artışını erteleyeceği ve gelecek ay erken seçime gideceği spekülasyonları ile geçtiğimiz iki günde yüzde 1.2 artış ile Haziran 2008’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.3 yükselerek 17,242.16 puana geldi. Yen dolar karşısında dün yüzde 0.3 yükselmesinin ardından bugün 115.60 seviyesinden işlem gördü.

Mizuho Trust & Banking Co. kıdemli startejistlerinden Hitoshi Asaoka, “Satış vergisinde erteleme olacağı spekülasyonu çabuk yayıldı. Ancak yatırımcılar henüz Japon politikasının nasıl bir ilerleme göstereceği konusunda fikir birliği sağlamış değil. Piyasa resmin tümü net hale gelene kadar bu seviyelerde kalır” dedi.