Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:32'de güncellendi)

Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin ek teşvik kararını önümüzdeki ay değerlendireceklerini açıklamasının ardından, dolar karşısında 2 yılın en düşük seviyesinden yükseldi.

Euro, iki AMB yetkilisinin büyük ölçekli tahvil alımı programının önümüzdeki ay görüşüleceğini aktarmalarının ardından, kazancını azalttı. Yen ise Temmuz 2007'nin ardından ilk kez dolar karşısında 120'nin altına indi. Ruble, traderların Rusya otoritelerinin kuru koruma çabalarını sınamalarının sonrasında, geriledi.

Euro dolar karşısında, yüzde 1.2 değer kazanmasının ardından yüzde 0.5 yükselerek, New York saati ile 12:48'de 1.2373 oldu. Euro yen karşısında yüzde 0.5 kazanç sağlayarak, 148.25 yen oldu. Dolar yen karşısında ise yatay seyrederek 119.79 seviyesindeydi.

AMB Başkanı Mario Draghi, politika yapıcıların ilave teşviğe ihtiyaç duyulup duyulmadığını 2015 yılının başında değerlendireceğini söyledi ve enflasyon ve büyüme için tahminlerin "önemli ölçüde" düşürüldüğünü belirtti.
AMB'den iki resmi yetkiliye göre, banka gelecek ay devlet tahvillerinin de dahil olduğu geniş tabanlı bir varlık alımı programı önerisini değerlendirecek.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta azalarak, işverenlerin tatil döneminde oluşacak iç talebi karşılamak için alım yaptığını gösterdi.

(21:32'de güncellendi)