Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama, "ABD'ye yatırım yapan şirketler, dünyanın büyümeye devam eden en büyük ve en istikrarlı pazarına ulaşma imkanı yakalayacaklar" dedi.

Obama, ABD'deki yatırım olanaklarının tanıtılması amacıyla başkent Washington'da düzenlenen SelectUSA Yatırım Zirvesi'nin ilk gününde yerli ve yabancı yatırımcılara hitap etti.

ABD'nin yatırım için dünyadaki en güvenli ve güçlü ülke olduğunu belirten Obama, 70'i aşkın ülkeden 2 bin 600'ün üstünde yatırımcıya zirveyi iyi değerlendirmeleri çağrısında bulunarak, "Bugün bu çatı altında imzalanacak birçok anlaşma var. Umarım herkes bu fırsattan tam anlamıyla yararlanır" ifadesini kullandı.

Obama, doğrudan yabancı yatırımın ülke ekonomisini güçlendireceğini vurgulayarak SelectUSA Yatırım Zirvesi'nin bu hedefi kolaylaştıracağını anlattı. Zirvenin bu yılın başından bu yana binin üzerinde şirketin ABD'ye 20 milyar dolar civarında yatırım yapmasını sağladığını bildiren Obama, sözlerini şöyle sürdürdü:

"SelectUSA'nın en iyi yanı herkesin kazanmasını sağlaması. Yabancı yatırıma kapılarını açanlar daha fazla istihdam, ekonomik aktivite ve potansiyel yatırımcıya ulaşacaklar. ABD'ye yatırım yapan şirketler dünyanın büyümeye devam eden en büyük ve en istikrarlı pazarına ulaşma imkanı yakalayacaklar."

Obama, konuşmasında ayrıca Kongre'ye 2016 bütçesi, Ticareti Teşvik Yetkisi ve ABD'nin resmi ihracat destek kuruluşu İhracat ve İthalat Bankası konularında işbirliği çağrısını yineledi.

Zirvede Türkiye'den 38 yatırımcı

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen iki günlük SelectUSA Zirvesi'ne Türkiye'den de 38 yatırımcı katılıyor.

Zirve kapsamında bir araya gelen üst düzey hükümet yetkilileri ve iş dünyası temsilcileri, yatırım fırsatlarının yanı sıra güncel ekonomik eğilimleri de değerlendiriyor.

AA