Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:00'de güncellendi)

Dolar, ABD'de ücret artışındaki yavaşlamanın Fed'in faiz artırma planlarını geciktirebileceği spekülasyonuna bağlı olarak geri çekilirken, ABD Hazine tahvilleri değer kazandı. ABD hisse senetleri yükseldi ve altın erken saatlerdeki kayıplarını geri aldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, New York saati ile 09:32'de yüzde 0.9 aşağıda seyrediyordu ve bu bir ayı aşkın sürenin en hızlı düşüşünü işaret ediyor. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi altı baz puan düşüşle yüzde 2.20'ye çekildi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.2 yükselerek 2,111.77 puana çıktı. Altın, erken saatlerdeki yüzde 0.9'luk kaybını geri aldı ve yüzde 1.1 değer kazandı.

Stamford, Connecticut'ta Amherst Pierpont Securities LLC stratejisti Robert Sinche, "Bu veri piyasalar için oldukça sarsıcıydı," dedi ve "Fed'in güvercin kanadı bu ücret verisinin üzerine agresif bir şekilde atlayacak" şeklinde görüş bildirdi.

Fed Başkanı Janet Yellen ve çalışma arkadaşları, ekonominin desteklenmesi için ücretlerin artmasını ve enflasyonu yüzde 2 olan hedefe doğru yaklaştırmasını istiyor. Ücretlerdeki yavaşlama bazı yetkililerin, 2006'dan bu yana yapılacak ilk faiz artırımının ötelenmesini istemeye yöneltebilir.

Milwaukee'de Robert W. Baird & Co. şef yatırım stratejisti Bruce Bittles, "Ücret artışı olmadığı zaman, Fed'in faiz artırımına gitmesi çok daha zor hale geliyor," dedi ve "Çok dar bir işlem bandının olduğu bir piyasada, yatırımcılar, piyasanın karakterinde değişiklik yaratma konusunda potansiyel olarak önem taşıyan her materyali dikkate alıyor" yorumunda bulundu.

(17:00'de güncellendi)