Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bakanlar Kurulu sonrası istifa hakkında bilgi veren Kurtulmuş, iki bakanın medeni bir şekilde istifalarını sunduklarını ve ayrıldıklarını kaydetti.

İki bakanın istifasının "sanki bir koalisyon hükümeti bozulmuş gibi" algılanmaması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, yerlerine bu akşam iki bağımsız ismin atanacağını belirtti.

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, "Bugün Türkiye'de bir koalisyon hükümeti bozulmuş değildir. AK Parti ve HDP bir koalisyon hükümeti kurmuş değillerdi. Anayasal bir zorunluluk olarak ve anayasal sorumluluklarını kuşanmış olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 63. hükümeti Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle Sayın Başbakanımızın başbakanlığında kurulmuştu. Dolayısıyla bu seçim hükümetinde yer almayı kabul eden bu iki değerli eski bakan, kendi iradeleriyle burada yer almayı kabul ettiler, bugün de kendi iradeleri ile bu hükümetten ayrılma fikrini ortaya koydular ve hükümetten ayrıldılar. Ben bu kararlarının kendileri için hayırlı olmasını, bu kararlarının aldıkları kararların kendileri için iyi sonuçlar vermesini temenni ederim." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş "Zannediyorum, önümüzdeki saatlerde bu iki bakan arkadaşımızın yerine de iki bakan atanarak Türkiye Cumhuriyeti'nin hükumeti yoluna devam edecektir" diye konuştu.