KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in teşvik politikasına ilişkin kafa karışıklığı yatırımcılar arasında yayıldı ve bu durum Satndard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin yaklaşık 3 haftanın en düşük seviyesine inmesine neden oldu.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.7 düşerek, New York saati ile 09:32'de 1,925.92 puana geriledi ve Fed'in faiz değiştirmemesinin nedeni olarak küresel piyasalardaki kargaşayı göstermesinden bu yana altı günün beşinde aşağı yönde hareket etti.

Zürih'te Bank J Safra Sarasin Ltd. stratejisti Alessandro Bee, "Herkes gelişen piyasalarda ne olduğunu ve bunun küresel ekonomiyi nasıl etkileyeceğini anlamaya çalışıyor," dedi ve "Halen çok fala belirsizlik var ve veriler henüz bu durumu gerçekten ortadan kaldırmıyor. Fed durumu en az bizim kadar biliyor. Fazi artırabilir ve artırmak isteyebilir, ancak yavaşlayan büyüme onların elini kolunu bağlıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Fed'in hareketlerine ilişkin belirsizlik hisse senetlerinin son haftalarda daha fala volatil olmasına neden oldu. Merkez bankası geçen Perşembe faizi sabit tutma kararı aldı ve küresel piyasalardaki olumsuzlukalrın yayılabileceği endişesinde olduğunu işaret etti. Ancak bazı Fed yetkilileri 2015 yılında faiz artırımının olabileceğini söylediler. Fed Başkanı Janet Yellen bugün piyasalrın kapanmasının ardından Massachusetts'te konuşacak.

Advertisement