Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc. Başkanı Gary Cohn, ABD Hazine tahvillerinin muhtemelen yükseleceğini kaydederken, Morgan Stanley tam tersini düşünüyor.

Cohn, 22 ocak'ta verdiği mülakatta, "Şimdi işlem yapmak durumunda olsaydım, ABD tahvillerini satardım," dedi ve gösterge 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizinin muhtemelen yüzde 2 ile yüzde 2.30 arasında kalacağını belirtti. Cohn, "Bant içinde yüzde 2.30'a doğru bir çıkış bekliyorum" şeklinde görüş belirtti.

Küresel faiz strateji müdürü Matthew Hornbach başkanlığındaki Morgan Stanley analistleri, Pazar günkü raporlarında, "Boğa piyasası burada," dedi ve 10 yıl vadeli tahvillerin faizinin yüzde 1.55 ila yüzde 1.75 bandına gerileyebileceğini belirtti.

Farklı görüşler, düşen petrol fiyatlarının ABD ekonomis üzerindeki etkisi ve ABD Hazine tahvillerinde bu seneki sürpriz rallinin devam edip etmeyeceği konusundaki farklı fikirlerin altını çiziyor. Her iklisi de New York merkezli olan ve Fed ile doğrudan işlem yapma hakkına sahip 22 piyasa yapıcı kuruluş arasında yer alan Goldman Sachs ve Morgan Stanley, Fed'in Salı ve Çarşamba günü bu yılın ilk toplantısına hazırlanması ile birlikte, beklentilerini dile getiriyor.

ABD'de gösterge 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin fiyatı Pazartesi günü fazla değişmeyerek, Tokyo saati ile 13:07'de 101 23/32'de kaldı.