Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senetleri, piyasaların gelecek hafta tatil nedeniyle kapalı olması öncesi, merkez bankasının finansal sisteme nakit aktarmasıyla birlikte, teknoloji ve sanayi şirketleri öncülüğünde yükseldi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.3 yükseldi ve 2,749.57 puan seviyesinden kapanarak bu yılki kayıplarını yüzde 22'ye indirdi. Teknoloji şirketleri göstergesi, Guangzhou Goaland Energy Conservation Tech Co. hisse senetlerinin ilk işlem gününde günlük limit olan yüzde 44 artış kaydetmesiyle, bir haftanın zirvesine tırmandı. Gösterge endekste hacim, 30 günlük ortalamanın yüzde 24 altında gerçekleşti.

Çin Merkez Bankası (PBOC), geçtiğimiz ayki 2 trilyon yuana ek olarak, ters repo sözleşmelerini kullanarak bankacılık sistemine Salı günü 100 milyar yuan (15 milyar dolar) aktardı. Çin hisseleri, ekonomik yavaşlama ve zayıflayan paranın sermaye çıkışlarını rekor düzeye taşımasıyla bu yıl dünyanın en kötü performans gösteren hisseleri oldu.

Hong Kong'da Partners Capital International CEO'su Ronald Wan, “PBOC sisteme para pompalaması piyasayı bir miktar destekliyor. Fakat ben yine de yükselişin uzun sürmeyeceği konusunda dikkatli olmayı tercih ederim. Tatil öncesinde insanlar nakit ihtiyacı için hisse senedi satmak isteyecekler ve volatilite artacak” dedi.