Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriye'den göç dalgasına dair, "Yakın dönemde bu bölgelerde olabilecek en kötü senaryoda 600 bine yakın yeni bir mülteci dalgasının Türkiye sınırlarına gelmesinin muhtemel olduğu da değerlendirilmektedir. Öncelikli hedefimiz, bu gelmiş olan ve gelebilecek göç dalgalarının mümkün olduğunca Türkiye sınırının dışında, orada ağırlamak, verilecek hizmetlerin tamamını orada vermek." dedi.

Kurtulmuş, Suriye konusuna dair "Türkiye'nin güvenliğini zedeleyecek, Türkiye'nin egemenliğine zarar verebilecek olan herhangi bir saldırı ihtimaline karşı Türkiye her zaman tedbirlidir, teyakkuz halindedir ve bunun gerektirdiği bütün hazırlıkları da yapar." dedi.

"Silopi'de terör bütünüyle bitti"

Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamada Kurtulmuş terörle mücadele konusunda da, "..Silopi'de terör bütünüyle bitti. Hemen Silopi'den başlayarak, diğer ilçelerimizde ve yerleşim yerlerinde insanlarımızın zihinlerinin ve gönüllerinin yeniden ihya edilmesi için gerekli adımlar atılacaktır. Aynı şekilde bir inşa süreci de zorunludur." diye konuştu. 

Terörle mücadele eylem planının dinamik bir süreç olduğunu ve şehirlerin yeniden ayağa kaldırılmasının planın öncelikli hedeflerinden biri olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Ümit ediyorum ki en kısa zamanda bölgemiz ihya ve inşa edilecek, insanlar bu şartları en kısa zamanda geride bırakacak, normal hayatlarına devam edeceklerdir. Eylem planının uygulanmasında toplumun her kesimini bu sürece katkı yapmaya davet ediyoruz" dedi.