Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, düşen emtia fiyatlarıyla enerji üreticileri ve madencilik hisselerinde meydana gelen satışlarla , fazla değişmedi.

ABD stok verilerinin tahminlerden yüksek gelmesi sonrası petrol fiyatlarının düşüşünü devam ettirmesiyle, Total SA petrol şirketlerindeki kayıplarda en büyük paya sahip oldu. Glencore Plc ve BHP Billiton Ltd. ise madencilik hisselerindeki düşüşlere öncülük etti. Bankalar da, KBW Asset Management'in Avrupa bankacılık sektörünün önümüzdeki üç sene içerisinde, özsermaye maliyetini karşılamakta güçlük çekeceğini söylemesinin ardından, Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki en kötü performans gösteren gruplar arasındaydı. Ev dekorasyonu perakendecisi Kingfisher Plc, beklentilerin üzerinde kar açıklaması sonrası yüzde 5.9 ile ralli gerçekleştirdi.

Stoxx 600 Endeksi, erken saatlerde yüzde 0.5 kadar düştükten ve yüzde 0.6 kadar yükseldikten sonra, Londra'da saat 16:30 itibariyle yüzde 0.1 düşerek 340.12 seviyesine geriledi. Hisse senetlerindeki işlem hacmi son 30 günlük ortalamanın yüzde 26 altında seyretti. Euro Stoxx 50 Endeksi'ne ait bir volatilite ölçütü olan VStoxx Endeksi, geçtiğimiz hafta üç ayın en düşüğüne gelmesinin ardından, yüzde 0.3 sıçrama yaparak kazançlarını üçüncü güne taşıdı.

Avrupa hisse senetleri, dün Brüksel'deki terör saldırıları sonrası oluşan kayıplarının çoğunu telafi etti. Saldırılardan sonra Belçikalı güvenlik güçleri, olayın faillerini yakalayabilmek için başkentte evlere baskınlar düzenlemişti.

Almanya'nın DAX Endeksi, gün içersindeki yüzde 1.2'ye kadar olan yükselişinin büyük kısmını geri vererek, yüzde 0.3 oranında yükseldi. Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in kabinesi bugünkü bütçe planında savunma ve altyapı yatırımlarının gelecek yıl yüzde 2.7 artırılması ve  2020'ye kadar olan federal bütçelerin dengelenmesi kararlarını onayladı.