Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, Fed'in Çarşamba günü açıklayacağı para politikası kararı öncesi, euro karşısında düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

ABD parası önemli paraların çoğu karşısında bu hafta değer kaybetti. Vadeli kontratların faizlerde bir değişiklik olmayacağını işaret etmesiyle beraber, traderlar ABD borçlanma maliyetlerinin ne zaman artırılacağına ilişkin işaretler bulmak için toplantı sonrası açıklamalara odaklanabilir. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), Ocak ayında küresel ekonomik ve finansal gelişmeleri yakın takip ettiklerini ifade etmişti. Fed Başkanı Janet Yellen, “politika değişkliğine giderken tedbirli bir şekilde ilerlemenin uygun olacağı” yönünde açıklama yaparak, küresel gelişmelerin takip edildiği ifadesini tekrar desteklemişti.

Londra'da küresel Döviz stratejisi birim yöneticisi Vasileios Gkionakis de dahil olmak üzere UniCredit Bank AG stratejistlerine göre Fed, Çarşamba günü “yine beklemede” görünüyor. Banka stratejistlerinin yazdığı bir müşteri notuna göre Fed'in para politikasında “ihtiyatlı yaklaşımını koruması” doları destekleyecek bir yardım sunmuyor.

Stratejistler doların daha fazla değer kaybetmeye hazırlandığını, fakat ilk çeyrekte olduğundan daha yavaş bir tempoda olacağını öngörüyor. Müşteri notunda, “Euro/Dolar FOMC toplantısından çıkacak sonuca olumlu tepki verebilir, fakat Fed duruşunu daha da yumuşatmazsa, 1.14 seviyesinin üzerindeki zirvelerin yeniden test edilmesi olası görünmüyor” ifadesi yer aldı.

Dolar, TSİ 13:57'de yüzde 0.12 değer kaybederek euro karşısında 1.1310 seviyesinden işlem gördü. ABD parası yen karşısında yüzde 0.05 değer kıaybederek 111.25'ten alıcı buldu.