Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı mesajında " Suriye meselesinin, terörün, suni gerilimlerin sebep olduğu krizleri, aşınıp kopan ilişkileri yeniden tamir ediyoruz" dedi.

Erdoğan, görüntülü mesajında İsrail ve Rusya ile atılan karşılıklı adımlara değinerek," İsrail'le, Rusya ile ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Son haftalarda karşılıklı olumlu adımlar, gelecek için umut veriyor" diye konuştu.

BUNALIMLARI ARKAMIZDA BIRAKIRKEN....

" Suriye meselesinin, terörün, suni gerilimlerin sebep olduğu krizleri, aşınıp kopan ilişkileri yeniden tamir ediyoruz" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Yolumuza çıkan engelleri bir bir kaldırıyoruz.Terörle mücadelede uluslararası bunalımları arkamızda bırakırken, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak dev projeleri tamamlıyor, yepyeni projeleri milletimizin hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz.

ŞEHİTLERE RAHMET

Bayramların milli birlik ve beraberliği pekiştirmek, kardeşlik aktini yenilemek için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Ülkemizde de bayram sevinci terör saldırılarıyla gölgelenmiş durumda. Terör saldırıları mübarek günlere rağmen devam etti. Terör örgütüne karşı kahramanca mücadele eden, adeta destan yazan güvenlik güçlerimiz, Ramazan ayında da şehitler verdi. Son bir yıl içerisinde terörle mücadelede verdiğimiz şehitlere Allahtan rahmet diliyorum"diye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK

Ramazan ayı boyunca asker, polis ve köy korucularıyla bir araya geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Güvenlik güçlerimizin terörle mücadele konusunda son derece kararlı ve azimli olduklarını, bizzat görmenin memnuniyetini yaşıyorum"dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Dünyanın önemli değişimlere sahne olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Suriye'deki kriz maalesef 600 bine yakın masum insanın canı pahasına sürüyor. Biz ülkemize sığınan kardeşlerimize sahip çıkarak, gerek Suriye'den gerek Irak'tan... bu krizin adil bir çözüme kavuşturulmasına katkı vererek bu konuda elimizden geleni yaptık, yapıyoruz"diye konuştu.

TEDBİRLERİMİZİ ALDIK

" Avrupa farklı sorunlarla boğuşuyor. Ekonomik durgunluğa siyasi kriz de eklenmiş vaziyette" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı, başka ülkeleri de tetikliyor. Dünyayı kaosa sürükleyenler, kendi ülkelerindeki ırkçı, ayırımcı eğilimlerin güçlenmesini engellemiyorlar. Türkiye olarak bizler, küresel ekonomik ve siyasi krizlere karşı tedbirlerimizi aldık. Hazırlıklarımızı yaptık. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda adım adım ilerlemeye devam ediyoruz. Türkiye son 13 yılda güçlenen demokrasisiyle, ekonomisiyle, pek çok badireyi atlatmayı bildi. Bu küresel değişim sürecinde de çok daha güçlü bir şekilde çıkmayı başaracağız"şeklinde konuştu.

BİZİ ENGELLEMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Osman Gazi köprüsünü adeta bayram hediyesi olarak halkın hizmetine sunduklarını söyleyen Erdoğan," Milletimizi müsterih olsun, gönlünü ferah tutsun. Milletimiz nasıl bizi yarı yolda bırakmadıysa, bizler de büyük Türkiye hedefimizden bir milim daha sapma göstermedik, göstermeyeceğiz. Dünyada mağdurların, ezilenlerin sesi olmayı sürdüreceğiz. Ülke olarak büyüyüp güçleneceğiz. Terörle , krizlerle bizi engellemeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz"dedi.

DHA