Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(Güncellendi 14:48)

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Gülen'in iade edilmesiyle ilgili, iletilecek delillerin standartlara uygun olması durumunda, iade anlaşmasına uyacaklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iade edilmesiyle ilgili, iletilecek delillerin standartlara uygun olması durumunda, iade anlaşmasına uyacaklarını, aksini yapmada bir çıkarları olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili kendilerine sunulacak delillerin standartlara uygun olması durumunda bunun gereğini yapacaklarını söyledi.

Kerry, Brüksel’de, AB dışişleri bakanları toplantısına katılmasının ardından, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’yle ortak basın toplantısı düzenledi.

John Kerry, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi ile ilgili bir soruya şu cevabı verdi:

"Gülen'le ilgili biz henüz bir iade talebi almadık. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyu önünde ABD'den Gülen'in iade edilmesini istedi. Ben, Türkiye Dışişleri Bakanı'na iadenin, uygun kanallarla yasal zeminde ve resmi olarak istenmesi gerektiğini söyledim. Bize gönderecekleri iade dosyasında, suçlama değil kanıt göndermeleri gerektiğini söyledim.

Bizim, birçok ülkedeki hukuk sistemlerine de uyan gerekli delilleri görmemiz gerekiyor. Deliller bu standartlara uyuyorsa, Türkiye ile olan iade anlaşmalarının gereğini yerine getirmemekte herhangi bir çıkarımız yoktur. Hiç resmi bir iade istenmedi. Hiç bu konuyla ilgili böyle deliller sunulmadı. Anlaşmaların önünde duracak herhangi bir şey yapmıyoruz."