Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Konu hakkında bilgiye sahip bir kaynağa göre, Deustche Bank AG, çalışanların temsilcileri ile ülke içinde 1,000 kişiyi işten çıkarmanın yolunu açacak bir anlaşmaya varmaya hazırlanıyor. Bu adımın, banka CEO'su John Cryan'ın geçen yıl duyurduğu maliye azaltma tedbirlerinin bir parçası olduğu kaydediliyor.

Görüşmelerin gizli olmasından dolayı ismini vermeyen kaynaklara göre, çalışanlar konseyi tarafından onaylanması gereken bu planlı istihdam kesintisi, enformasyon teknolojisi hizmetleri gibi geri ofis personelini içerecek. Frankfurt merkezli banka Haziran ayında, çalışanlar konseyi ile yaklaşık 3,000 tam zamanlı pozisyonun azaltılması konusunda anlaşmaya varmıştı. Bu pozisyonların 2,500'ünü özel ve ticari bankacılı personelini içeriyordu.

55 yaşındaki Cryan, bazı müşterilerin fonlarını çekmelerine ve yatırımcıların bankanın mali gücünü sorgulamalarına neden olan artan yasal maliyetlerden kaynaklanan endişelerin ardından, yatırımcıları karlılığı artırabileceği yolunda ikna etmekte zorluk çekiyor. Ekim 2015'te duyurularn tedbirlerin bir parçası olarak, Cryan, 4,000'i almanya'da olmak üzere 9,000 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Bu, bankanın küresel iş gücünün yüzde 9'una tekabül ediyor.