Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Sydney'de AMP Capital Investors Ltd.'nin dinamik yatırım fonu yöneticisi Nader Naeimi, bu ay yen karşısındaki dolar uzun pozisyonlarını artırdı. Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) parasal teşviği sürdürmesiyle birlikte dolar/yen'de 125 seviyesine doğru yüzde 10'luk yükseliş bekleyen Naeimi, doların diğer paralar karşısında yükseleceğine yönelik daha az iyimser bir duruş sergiliyor.

Naeimi, “Fed bu yıl iki kez faiz artırımına hazırlanırken, dolara etkisi yaygın şekilde inanılanın aksine büyük bir ihtimalle belirgin olmayacak” dedi. Fon yöneticisi, söz konusu duruma neden olarak, sıkılaştırma sürecinin Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) varlık alım programının azaltılması ve bazı gelişen ülkelerin genişlemeci politikalarını sonlandırmasıyla çakışmasını işaret etti.

Naeimi, günlük 5.1 trilyon dolarlık işlem hacmine sahip küresel Döviz piyasasında en popüler işlem olan önemli merkez bankalarının para politikaları arasındaki ayrışmaya göre pozisyonlanmanın, faizler arasındaki farkların daha az telaffuz edikmeye başlanmasıyla birlikte azaldığını belirtti. ABD Doları'nın 10 önemli piyasa parası karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geçtiğimiz dört yılın her birinde yükseliş kaydetmesi ardından 2017'de yüzde 2 geriledi.

Bloomberg News