Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Kur, haftanın son işlem gününde 3.54 seviyesinin üzerini test etmesinin ardından 3.5356 seviyesinden işlem görüyor. Euro 3.95 seviyesine gelirken 10 yıllık tahviller Merkez Bankası'nın gelecek haftaki faiz toplantısı öncesi düştü.

Piyasalar dün yoğun bir gündemle karşı karşıyaydı, Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Faizlerde değişiklik olmadı ancak daha önceki açıklamalarında faiz oranlarının uzun bir süre "mevcut ya da daha düşük seviyede" devam etmesinin beklendiği ifade edilirken bu ayki metinde "daha düşük" seviyelerde kalacağı ifadesi yer almadı. Banka, enflasyon tahminlerini aşağı, büyümede yukarı yönlü revizyonlar gerçekleştirdi. Başkan Mario Draghi  ekonomik büyüme üzerindeki risklerin “dengeli” olduğunu bildirdi.

COMEY'NİN İFADESİ

Eski FBI Direktörü James Comey'nin Senato'daki ifadesinde daha önce yayımlanan yazılı metinden çok farklı açıklamalar yapmaması piyasaların da sert tepki vermemesine neden oldu.



İNGİLTERE SEÇİMLERİ

İngiltere seçimlerini Theresa May’in liderliğindeki Muhafazakar partisi kazandı ancak mecliste çoğunluğu kaybetti. Ak Yatırım sonuçların piyasaya etkisine dair "Muhafazakarlar yalnızca 311 koltuk kazanırken, İşçi Partisi 257 koltuğa sahip oldu. Hükümet Kurmak için gerekli çoğunluk için 326 sandalye gerekiyordu. Bu durumda erken seçim konusu gündeme gelebilir ve sonuç Sterlin negatif." değerlendirmesini yaptı.

MERKEZ BANKASI

HSBC analistleri yolladıkları notta Merkez Bankası'nın toplantısında bir miktar daha güvercin tonda olacağını likiditede bir miktar genişleme sinyali verebileceğini belirtti.

Analistler "Nisan'daki para politikası kurulu'nda enflasyonun şu anki seviyesinin fiyat davranışı beklentileri üzerinde riskler oluşturduğu belirtilmişti. Yetkililer manşet enflasyonun zirve yapmasının ardından bu riskin de azlamaya hazırlandığına dikkat çekebilir" yorumunu yaptı.

10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan arttı, böylece haftalık artış 20 baz puan oldu.





Bugün yurtiçinde ve yurtdışında önemli bir veri akışı bulunmuyor. Katar krizine dair gelişmeler piyasanın radarında olacak.