Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in bu yıl bir faiz artışı daha olacağı tahminini korumasıyla para birimleri düştü. MSCI EM Asya Endeksi ve çoğu hazine tahvili de  düştü.

Bank Of Singapur'da Döviz stratejisti olan Sin Siong "Dolar daha fazla teknik ralli yapabilir, biz de Asya paralarıın daha da zayıfladığını görebiliriz" yorumunu yaptı. Bloomberg Dolar Spot Endeksdi Başkan Yellen'ın ekonominin daha fazla faiz artışını kadıracak kadar güçlü olduğunu belirtmesiyle rallisini sürdürdü.

ÇİN

Onshore ve offshore yuan Merkez Bankası'nın günlük fixing'i %0.3 düşürerek 1 Eylül'den beri en düşük seviyeye çekmesiyle geriledi. 10 yıllık tahvilin faizi yatay seyirle %3.63 olurken Şanghay ve Hang Seng Borsaları ılımlı yükseliş kaydetti.

GÜNEY KORE

Won gerilerken Kospi endeksi 3. günde de düştü. 10 yıllığın faizi 1 baz puan artarak %2.29 oldu.

NH Futures analisti Park Sungwoo dolar/won paritesinin FGOMC sonrası 1,128-1,138 bandında hareket edebileceğini söyledi.

TAYLAND

Baht değer kaybetti, 10 yıllığın faizi 2 baz puan düşerek %2.29 oldu.

MALEZYA

Ringirt bir haftanın en büyük düşüşünü kaydetti, FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi ise 2 haftanın en düşük kapanışına ilerledi.

FİLİPİNLER

Peso düşerken borsa 2. günde de yükseldi.

TAYVAN

Dolar düşerken Taiex borsası 2 günlük düşüş sonrası ralli yaptı. 10 yıllığın faizi 1 baz puan artarak %1.03 oldu.

Bloomberg'in anketine katılan 33 analist Merkez Bankası'nın faiz oranını değiştirmeyerek %1.375'te tutmasını bekliyor

ARAŞTIRMA NOTU

Scotiabank döviz stratejisti Qi Gao yolladığı notta Fed'in Aralık ayında faiz artışının piyasalar tarafından tam anlamıyla fiyatlanmadığını bu nedenle Asya paralarının yakın vadede baskı altında kalacağını öngördü.