Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed üyelerinin şahin konuşmalarının bu yıl bir faiz artışı daha olacağı beklentilerini artırması doların yükselmesine neden olurken çoğu Asya para birimi de haftalık kayba ilerledi.

HİNDİSTAN

Rupi bugün düşerken haftalık bazda yatay seyretti.

ENDONEZYA

Rupi 4. haftayı da düşüşle tamamlamaya hazırlanıyor. 10 yıllıklar bugün ve haftalık bazda fazla değişmedi. Jakarta Borsası haftayı yükselişle tamamlamaya hazırlandı.

Küresel fonlar 4 Ekim'de 193 milyon dolarlık net tahvil, 33 milyon dolarlık hisse senedi sattı.

TAYLAND

Baht bugün değer kaybetti ve 2. haftayı da düşüşle tamamlamaya yöneldi. Yabancıların 2. haftada da tahvil satışı yapması bu düşüşte etkili oldu. 10 yıllıklar %2.29'da yatay seyretti.

Küresel yatırımcılar bu hafta Perşembe gününe kadar 141.4 milyon dolarlık tahvil sattı. Böylece geçen haftayla birlikte toplam 767 milyon dolarlık net çıkış yaşandı.

MALEZYA

Ringit düştü ve 3. haftayı da düşüşle tamamlamaya hazırlandı. 10 yıllıklar bugün %3.92'de yatay seyretti, haftalık bazda 5 baz puan yükseldi. FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi haftayı artışla tamamlamaya hazırlandı.

FİLİPİNLER

Peso 2. haftalık düşüşe ilerlerken borsa Nisan'dan beri en büyük haftalık artışa ilerledi.

TAYVAN

Dolar bugün yatay seyrederken 4. haftalık düşüşe hazırlandı. Taiex endeksi 6. günde de yükselirken 10 yıllık tahvil faizi yatay seyirle %1.03'te kaldı.

Güney Kore ve Çin piyasaları ise bugün tatil nedeniyle kapalıydı.