Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü'nde son ABD - Türkiye geriliminin etkilerini değerlendirdi

Bir gecede TL'nin ciddi anlamda değer kaybettiğini hatırlatan Matys önümüzdeki birkaç günde her iki cepheden gelecek yorumların hayati önem taşıyacağını söyledi.

Piyasaların belirsizliği sevmediğini ve belirsizliklerin arttığını ifade eden Matys dolarda Eylül ayı itibariyle algının düzelmeye başladığını ve doların sadece TL'ye karşı değil, diğer gelişen ülke paralarına karşı da değerlendiğini hatırlattı.



"ÇIKMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN DEĞİL"

Daha önce kurda yıl sonu itibariyle 3.35 seviyesini hedeflediklerini belirten uzman "Ama Dolar/TL 'de yıl sonu hedefimiz artık gerçekçi görünmüyor ve bunun güncellenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Matys MB'den faiz artışı olmasa da MB'nin sıkı para politikasını sürdüreceğini belirtti. Matys "carry trade hala cazip. Türk ekonomisinin durumu iyi. Evet sorunlar var ama önce yetkililerin yorumlarını izleyelim...Şu an Türkiye'den çıkmak için doğru zaman değil" değerlendirmesini yaptı. Rabobank'ın değerlendirmesine göre, dolar/TL'nin 3.7475'daki Nisan ayı zirvesi önemli ve ardından Mart ayı zirvesi olan 3.7860 dikkatle izlenecek.