Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Noorcm Yurtiçi Piyasalar Satış Müdürü Mert Yılmaz Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk oldu. 

Kurun bundan sonraki hareketini DTH'lerde artışa neden olan birey veya kurumların pozisyonunun belirleyeceğini öngören Yılmaz kurun 3.72'nin üzerinde kalıcı olması durumunda yeni zirve görülebileceğini belirtti.

Yılmaz "2017'de gerek devlet iç borçlanma senetlerine, gerek hisse senedi tarafına o kadar para girişine rağmen kurun belli yerlerde düşme konusunda direnç gösterdiğini gördük. Makul bir fiyatlama mı olacak yoksa düşüş sertleşir mi? Burada temel analiz, teknik analiz ve psikoloji ağır basacak diye düşünüyorum. Özellikle 3.72-3.75 üstüne yerleşmiş bir kurun bir kez daha 3.95'in hatırlanmasına neden olacağına dair endişem var" değerlendirmesini yaptı.  





MERKEZ NE YAPAR?

Merkez Bankası'nın şu anda birşey yapmasını gerektirecek bir durum yaşanmadığını kaydeden Yılmaz "Siyasi bir sorun var. İzlemeyi tercih edeceklerini düşünüyorum. Çünkü atılacak bir adım faizlerin yukarıda kalmasına neden olacaktır. Kademeli olarak artacak kurdan Merkez Bankası'nın çok rahatsız olacağını düşünmüyorum." dedi.

Kritik noktanın 'volatilite' olduğunu belirten uzman "volatilitede düzenli artış olursa Merkez'in müdahalesi gelebilir ama bunun da Döviz satış yöntemiyle olmayacağını ve olmaması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.