Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bitcoin Cash, 20 Temmuz 2017 tarihinde Bitcoin’in ikiye bölünmesiyle (hard fork) ortaya çıktı. Bölünme sırasında ellerinde Bitcoin bulunanlar ücretsiz olarak Bitcoin Cash’e sahip oldular.

Roger Ver adında bir kripto milyarderinin desteklediği Bitcoin Cash spekülasyonlara çok açık bir koin. “Balina hareketi” adı verilen hareketler Bitcoin Cash’de çok yaşanıyor. Fiyat bir anda bin dolar yükselip, daha sonra hızlıca düşebiliyor.

Bitcin Cash fiyatlarında bir günde yaşanan aşırı yükselişinn arkasındaki neden ise kripto para Borsasındaki bir kararla alakalı. ABD'nin en popüler dijital para borsalarından olan Coinbase alım satım ve takas işlemlerine Bitcoin Cash'i de dahil edeceğini açıkladıktan sonra talep gittikte artmaya başladı.

Bitcoin Cash fiyatı 2400 dolar civarında seyrederken bir gecede yüzde 62 artışla 3500 dolar sınırını zorlamaya başladı. 

 

Bitcoin Cash nedir?

Bitcoin Cash, internet için yaratılmış, kullanıcılar arası bir elektronik nakittir. Merkez bankası olmaksızın işlem görür ve herhangi bir üçüncü tarafın çalışmasını veya varlığını gerektirmez. Bitcoin Cash, Bitcoin projesinin eşler arası dijital nakit sistemi olarak devamıdır.

Bitcoin mimarisini birebir kopyalayan Bitcoin Cash’in arkasında büyük bir geliştirici ekibi bulunmuyor. Bu yüzden tavsiyemiz bu koinden uzak durmanız yönünde.

Haberturk.com