Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Ülker Cuma günü yakın dönemde açıkladığı satın almaların, operasyonlarına olacak olası etkilerini, bölgedeki stratejilerini ve alınan varlıkların bazı seçilmiş finansal verilerini paylaştığı bir analist toplantısı düzenledi.

İş Yatırım toplantıya dair yaptığı analizde Ülker'in United Biscuits’ in Suudi Arabistan operasyonlarını (International Biscuits Company) ve ek olarak United Biscuits’in ürünlerinin Suudi Arabistan, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki dağıtım haklarını elinde tutan UI Mena B.V şirketini satın almaya karar verdiğini hatırlattı. 

Analizde şu ifadeye yer verildi; "International Biscuits Company’nin şirket değeri 56 milyon dolar olarak belirlenirken, net borç sonrası satın alım bedeli 40 milyon dolar belirlendi. UI Mena B.V. içinse şirket değeri 159 milyon dolar olarak belirlenirken, net borç sonrası satın alım bedeli 134 bin euro oldu. Ülker UI Mena B.V.’nin satın alınmasında hisse transferini 19.12.2017’de gerçekleştirdiğini açıklarken, ICB’nin hisse transferinin 2018’de gerçekleşmesi bekleniyor."

Yıldız Holding dün Ülker Bisküvi'deki yüzde 30 hissesini 2 milyar TL'ye Londra merkezli iştiraki Pladis'e satmıştı. Konuyla ilgili bugün sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Murat Ülker, "Ülker’in sahibi ve kontrolü bir Türk şirketi olan İstanbul’da kurulu, Ülker ailesine ait Yıldız Holding’dedir" dedi. Konuyla ilgili bugün sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Murat Ülker, "Ülker’in sahibi ve kontrolü bir Türk şirketi olan İstanbul’da kurulu, Ülker ailesine ait Yıldız Holding’dedir" dedi.