Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Son dönemde gelişen piyasa para birimlerindeki olumlu havayla geçen hafta 3.73'lere kadar gerileyen Dolar/TL kritik haftaya yükselişle başladı. Erken saatlerde 3.75 seviyelerinde işlem gören kur %1'i aşan artışla 3.7883 ile gün içi zirveye çıktı.

Türk Lirası bugün gelişen piyasa paraları arasında dolara karşı neredeyse tek düşen para birimi oldu.

Kurun yükselişinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları da etkili oldu. Kazan Soda Elektrik Üretim A.Ş tesislerinin açılışında konuşan Erdoğan "TSK, en kısa sürede Afrin ve Münbiç meselesini halledecektir. Harekat her an başlayabilir" açıklamasını yaptı.

PİYASADA BU HAFTA

Hafta boyunca ABD'de 4. çeyrek şirket bilançoları izlenecek. Perşembe ve Cuma günleri ise Türkiye piyasaları açısından kritik günler. Perşembe günü TCMB faiz kararını, Cuma günü Fitch Türkiye'nin kredi notu görünüme ilişkin değerlendirmesini açıklayacak.

Ak Yatırım yolladığı notta her 2 gelişmeye dair "TCMB’nin geç likidite penceresi oranı (%12,75) ve gecelik borç verme oranında (%7,25) bir değişikliğe gitmesini beklemiyoruz. Fitch'in kredi notunda da bir değişim beklemiyoruz. (Fitch) Raporun piyasa etkisinin sınırlı olabileceğini öngörüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Fitch Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indirmişti.