Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Noor CM Yurt içi Piyasalar Satış Müdürü Mert Yılmaz son satış dalgasının trend dönüşü olmadığını belirtirken Meksa Yatırım'dan Figen Özavcı piyasalarda normalleşme olduğunu ifade etti.

Mert Yılmaz konuya dair "Dünkü satış sonrası vadelilerde satışın devam ediyor olması ilginç ama şu an bunu trend dönüşü olarak değerlendirmek söz konusu değil, biraz izlemek lazım. Teknik düzeltme olabilir.

"DAHA RASYONEL FİYATLAMALAR OLABİLİR"

Birincisi, uzunca bir süre görülmüş olan zirveler bir kez daha görülmeyebilir, biraz daha aşağı gelebilir. 2.si dün yaşananlardan sonra yatırımcı eskisi kadar rahat hareket etmez, bundan sonra daha rasyonel fiyatlamalar olabilir." dedi.

Yılmaz endekse ilişkin "121 bin 500 zirvesini geçmemizi sağlayacak bir gelişme yok, yukarı hareketler kar satışları olarak kullanılabilir diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

"NORMALLEŞMEYE İHTİYAÇ VARDI"

Meksa Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Figen Özavcı Gümülcineli Borsalarda bir süredir garip bir durum olduğunu ve piyasalarda bu son hareketin paniğe neden olsa da normalleşme olduğunu belirtti.

Gümülcineli "ABD 10 yıllık faizleri yukarı giderken borsalar da yukarı gidiyordu, yani bir anormallik vardı. Biz bunun normale dönüşünü görüyoruz. Satışın bir gecede olması panik yarattı ama piyasaların normalleşmeye ihtiyacı vardı..Faizi destekleyen veriler geldiği için faiz kaldı, borsalar geri geldi, dolayısıyla piyasalarda normalleşme oldu." dedi.  


Gümülcineli "elinde pozisyonu olan yatırımcılar; şirketler bilanço açıkladığında bir kar realizasyonu gelir, bunun böyle bir satışa denk gelmesi borsadaki satışı da sertleştirdi" ifadesini kullandı.


"YURT İÇİNDE SIKINTI YARATMAZ"
 
Turkish Yatırım Araştırma Bölüm Başkanı Baki Atılal şu anda ayı piyasasına girilmediğini, piyasadaki baskının hafta sonuna kadar devam edebileceğini öngördü.

Burada ABD 10 yıllıklarının baz alınacağını belirten Atılal, "Faizler yüzde 2.70 bandında konsolide olursa piyasalar kaldığı yerden devam eder" dedi.

Atılal piyasalardaki bu dalgalanmanın yurt içi piyasaya etkisine dair "bu kompozisyonda sıkıntı yaratmayacaktır" değerlendirmesini yaptı.