Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Turkcell'in 500 milyon dolar nominal değerli 10 yıl vadeli uluslararası tahvil ihracına 1 milyar dolar talep geldi.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, şirketin 500 milyon dolar nominal değerli 10 yıl vadeli uluslararası tahvil ihracına 2 kat talep geldi. Söz konusu ihraç, 2015’ten bu yana bir Türk şirketi tarafından uluslararası piyasalarda gerçekleştirilmiş 10 yıl vadeli ilk ve tek Eurobond ihracı oldu.

Küresel piyasalarda yatırımcıların temkinli hareket ettiği ve dalgalanmanın oldukça fazla olduğu dönemde Turkcell, gerçekleştirdiği tahvil ihracı ile bir kez daha yatırımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Turkcell'in İrlanda Menkul Kıymetler Borsası'na kote edeceği 500 milyon dolar tutarındaki 10 yıl vadeli Eurobond'un talep toplama süreci yoğun talep ile tamamlandı. Kupon faizi sabit yıllık yüzde 5,80 olacak şekilde ihraç edilecek Eurobond'un satış işlemlerinin 11 Nisan 2018'de tamamlanması bekleniyor.

En son 2015 yılında 10 yıl vadeli Eurobond ihracı gerçekleştiren Turkcell, o tarihten bu yana uluslararası piyasalarda bu denli uzun vadeli ihraç gerçekleştiren tek Türk şirketi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Aksu, Turkcell'in Türkiye'nin uluslararası alanda tanınan ve güvenilen en önemli şirketlerinden biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Halen New York Borsası'na ilk ve tek kote olan Türk şirketiyiz. Eurobond ihracımıza olan yoğun talep, Turkcell'e ve Türkiye'ye duyulan güveni bir kez daha açıkça ortaya koydu. Turkcell'in büyüme stratejisi, güçlü bilançosu ve finansal sonuçları ile şebeke ve altyapı yatırımları ve kur riski yönetimindeki başarısı gibi dinamikler Turkcell'e yatırım yapılmasını sağladı. Turkcell olarak, yatırımcılarımıza ve müşterilerimize destekleri ve bize duydukları bu güven için bir kez daha teşekkür ederiz."