Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in 21 Mart'ta Jerome Powell başkanlığında ilk kez bir araya geldiği ve 25 baz puan faiz artışı kararın aldığı toplantısına ait tutunaklar açıklandı.

Fed yetkililerinin büyük çoğunluğu, ticaret savaşını olumsuz bir risk olarak gördüklerini aktardı. Fed üyeleri, ticaret savaşı endişelerine rağmen, kadeli faiz artışı ihtiyacı gördüklerini ifade etti. Üyeler,  görünümün kademeli faiz artışını garantilediğini söyledi. Tutanaklarda, "Fed'in önümüzdeki birkaç yıl için faiz artırımı çizgisinin, önceki beklentilerden görece daha hızlanabileceği" aktarıldı.

Tutanaklarda, son faiz artışına birkaç kişi dışında, tüm üyelerin destek verdiği ifade edildi.

Fed, ayrıca "önemli" miktarda mali büyüme gördüklerini aktardı. Neredeyse tüm yetkililer, enflasyon beklentilerine ilişkin daha çok güven duyduklarını ve gelecek birkaç ayda enflasyonun yükseleceğini söyledi.Çelik ve alüminyuma uygulanan gümrük vergisinin "ekonomik büyüme" üzerinde büyük bir etkisi olmadığını söyleyen Fed, 1. çeyrek büyümesindeki "gevşekliğin" geçici olmasını beklediklerini aktardı.

Fed tutaklarında, "vergi indiriminin" üretimi destekleyebileceğini ifade edildi.

Fed, Mart toplantısında 25 baz puan faiz artımı gerçekleştirmişti. Fed'in 2018 yılında toplam 3 faiz artışı gerçekleştirmesi ön görülüyor.