Advertisement

Mersin’in Silifke ilçesindeki üreticiler, doların yükselişinin durdurulması için ‘dolar duası’na çıktı.

Son günlerde dolar artışı nedeniyle Silifke’nin Çamlıbel köyünde ikamet eden bir grup vatandaş köy meydanında ‘dolar duası’na çıkarak doların yükselişinin durdurulması için dua etti.

Vatandaşlar önce Çamlıbel Camii'ne gelerek namaz kılıp dua etti.

Daha sonra vatandaşlar camiden çıkarak köy meydanına geldi. Köy meydanında ellerini açan vatandaşlar doların düşmesi için dua ettiler.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin refaha kavuşması için vatandaş olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirten Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan, “Çamlıbel köyündeyiz. Silifkeliler olarak cami cemaati ile birlikte normalde yağmur duasına çıkardık. Ama bugün doların düşmesi için dolar duasına çıktık. İnşallah bu ekonomik savaşta Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatanıyla milleti ile kazanacaktır. Bu durum artık istiklal savaşı olmuştur. Yer gök dua üzerinedir. Burada tevekkülümüzü de yapacağız. Vatandaşlar olarak üzerimize düşen görev dolarımızı ve altınımızı bozdurup Türkiye Cumhuriyeti hükümetimizle devletimizle milletimizle birlikte hareket edeceğiz. Dış mihraklar bu birliktelikten zarar görecektir. İnşallah bu duamızla birlikte Yüce Yaradan'ın izni ile ülkemiz refaha kavuşacaktır” dedi.