Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, Bloomberg News'un Fed Başkanı Jerome Powell'ı görevden almayı tartıştığ yolundaki haberin ardından piyasaları yatıştırmak amacıyla, Hazine Bakanı Steven Mnuchin'e, Fed'e ve ABD ekonomisine ilişkin güvenini dile getirdi.

Trump, Oval Ofis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Trump, Fed Başkanı Jerome Powell ile ilgili sorulan bir soruya "Fed faizleri çok hızlı artırıyor" cevabını verdi. Ancak Trump, Fed'in yakında durumu anlayacağına inandığını sözlerine ekledi.

Mnuchin'e güvenip güvenmediğine ilişkin bir soru için ise "Evet ona güveniyorum, çok yetenekli, çok zeki biri" dedi.

Trump, gazetecilere verdiği yanıtta, Fed'in borçlanma maliyetlerini ekonominin iyi gitmesinden dolayı artıdığını ve ABD şirketlerinin "rekor cinsinden rakamlara" sahip olduğunu ve bunun "alım için çok iyi bir fırsat" teşkil ettiğini belirtti.

Bu açıklamalar, geçen hafta Başkan'ın Mnuchin tarafından önerilen Fed Başkanı'nı görevden almayı değerlendirdiği yolunda Bloomberg'de çıkan haberden bu yana, Trump'ın kamuoyu önünde Mnuchin ve Powell'a yönelik ilk güven mesajları oldu.

Trump, federal hükümetin tekrar açılıp açılmayacağına yönelik sorular karşısında "Amerika olarak bir duvara ya da bariyere sahip olana kadar federal hükümet tekrar açılmayacak" yorumunu yağtı.